Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Σπαγγέτι με μύδια

Σπαγγέτι με μύδια

Περιγραφή

Σπαγγέτι με μύδια, φρέσκο βασιλικό και κόκκινη σάλτσα.

Συστατικά

  • ½ πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 1 σακουλάκι μύδια
  • 200 γρ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • ½ πιπεριά φλωρίνης σε κομματάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • βασιλικός φρέσκος
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  2. Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα μύδια , αφού τα στραγγίσουμε καλά, για 4-5 λεπτά και τα αφαιρούμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα μυρωδικά και τα σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε και τη σάλτσα και αφήνουμε να σιγοβράσει. Παίρνουμε από την κατσαρολα με τα ζυμαρικά νερό και δένουμε τη σάλτσα μας. Τέλος βάζουμε και τα μυρωδικά μας και τα μύδια που είχαμε αφαιρέσει και ρίχνουμε τα μακαρόνια κατευθείαν μέσα στη σάλτσα.
  4. Γυρίζουμε 2-3 φορές και σερβίρουμε, αφού πασπαλίσουμε με έξτρα βασιλικό.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε