Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Στήθος κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και σπανάκι

Στήθος κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και σπανάκι

Περιγραφή

Συστατικά

  • 2 1 / 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι (240g), ricotta
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φύλλα βασιλικού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι,
  • 4 στήθοι κοτόπουλου
  • 12 φετες προσουτο
  • 60gr λιαστες ντοματες
  • 60γρ ελαιολαδο
  • 20 γρ ξυδι βαλσαμικο
  • 1 κλωναρι δενδρολιβανο
  • αλατι ,πιπερι
  1. Ζεματίστε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό που βράζει για 1-2 λεπτά. Στραγγιζουμε.
  2. Αναμίξτε σε ένα μπολ με ρικότα, παρμεζάνα, το βασιλικό, το ξύσμα, και τις λιαστες ντοματες που εχουμε ψιλοκοψει.Ανοιγουμε τα στήθη σε σχημα πεταλούδας και προσθέτουμε το σπανάκι και το μίγμα με την ricotta.Τοποθετούμε το μίγμα στην άκρη του κοτόπουλου και τυλιγουμε.ανοιγουμε ενα φιλο μεμβρανης σε μήκος λιγο μεγαλυτερο απο τις φετες προσουτο.τοποθετούμε 3 φέτες για καθε στηθος.Κατοπιν τοποθετούμε το κοτόοπουλο που έχουμε τυλίξει πάνω στο προσούτο και φέρνουμε τις φέτες απο πάνω απο το στήθος.Τυλίγουμε σε ρολάκι.Αφηνουμε το κοτόπουλο για μια ώρα στο ψυγείο.σε τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα κοτόπουλα μέχρι να κανει κρουστα το προσουτο απο ολες τις πλευρες .Τα μεταφερουμε σε ταψι και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.Για την σάλτσα με ζεστή vinegraitte.Στο τηγάνι που σωτάραμε τα κοτόπουλα προσθέτουμε το δενδρολίιβανο το αφήνουμε να κάψει και σβήνουμε με ξύδι βαλσάμικο.Συνοδεύονται με πατάτες ψητές.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε