Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Ταλιατέλες με γαρίδες

Ταλιατέλες με γαρίδες

Περιγραφή

Ταλιατέλες με γαρίδες, ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό.

Συστατικά

  • ½ πακέτο ταλιατέλες
  • 350 γρ. γαρίδες μικρές καθαρισμένες
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ½ καυτερή πιπερίτσα
  • φρέσκο βασιλικό 1 κουταλάκι
  • μαϊντανός 1 χούφτα ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό
  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο να κρατάνε, περίπου 6 λεπτά.
  2. Στραγγίζουμε ,αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, φροντίζοντας να κρατήσουμε και λίγο από το ζουμί.
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά και ρίχνουμε και τις γαρίδες να γίνουν ροζ.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, και προσθέτουμε τα ντοματίνια τα οποία τα έχουμε πρώτα κόψει στη μέση και την πιπερίτσα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι από το ζουμί που έβρασαν τα ζυμαρικά μας και το μαϊντανό. Αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν λίγο τα ντοματίνια. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες ανακατεύοντας και πασπαλίζουμε με το βασιλικό.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε