Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Τορτίγιας σε στρώσεις

Τορτίγιας σε στρώσεις

Περιγραφή

Πολύ νόστιμο πιάτο! Ιδανικό για τραπέζι.

Συστατικά

  • 9 τορτίγιας
  • 300 γρ. μπρόκολο σε φουντίτσες
  • 300 γρ. ασπρομανίταρα σε κομμάτια
  • 2 καρότα ροδέλες
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι ή 200 -300 γρ. κατεψυγμένο
  • 1/3 κονσέρβας φασόλια κόκκινα
  • 300 γρ κοτόπουλο φιλέτο μπουκίτσες
  • ½ - 1 κούπα χυμό ντομάτας
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 30-40 σταγόνες ταμπάσκο
  • 300 γρ. γκούντα τριμμένη
  • αλάτι
  1. Βράζουμε για 6-7 λεπτά τα λαχανικά μας, εκτός από τα μανιτάρια και τα στραγγίζουμε.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια μέχρι να αλλάξει χρώμα το κοτόπουλο.Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα φασόλια και ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι και αλατίζουμε. Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση. Τέλος προσθέτουμε το ταμπάσκο ανάλογα πόσο καυτερό μας αρέσει.
  3. Σε ορθογώνιο πυρέξ στρώνουμε τις 3 τορτίγιας. 2 ολόκληρες και 2 μισές να γεμίσει ο πάτος. Από πάνω απλώνουμε το ½ από τη γέμιση, άλλες 3 τορτίγιας και από πάνω λίγο χυμό ντομάτας και λίγη γκούντα. Απλώνουμε ξανά ½ από τη γέμιση και από πάνω τις υπόλοιπες 3 τορτίγιας. Συνεχίζουμε με λίγο χυμό ντομάτας και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε την υπόλοιπη γκούντα και ψήνουμε μέχρι να κάνει κρούστα.
  5. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Την συνταγή μου την έχει δώσει η φίλη μου Αμαλία. Το ένα πακέτο τορτίγιας περιέχει 8 τορτίγιας. Αν δε θέλετε να πάρετε και δεύτερο, χρησιμοποιήστε το ένα και κατανείμετε τις τορτίγιας όπως σας βολεύει.

Σας προτείνουμε