Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Τσουλαμά κεφτέ (Πολίτικο)

Τσουλαμά κεφτέ (Πολίτικο)

Περιγραφή

Πρωτότυποι λαχταριστοί πολίτικοι κεφτέδες

Συστατικά

  • Μισό κιλό κιμάς
  • Ένα ποτήρι του τσαγιού ρύζι
  • Ένα ξερό κρεμμύδι
  • Μισό δεμάτι μαϊντανό
  • Δύο κουταλάκια του τσαγιού κύμινο
  • Δύο κουταλάκια του τσαγιού μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Δύο αυγά
  • Μία γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι
  1.  Βράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει και το στραγγίζουμε.
  2.  Ζυμώνουμε τον κιμά με το ρύζι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχάρια.
  3.  Τοποθετούμε την ζύμη του κιμά στο ψυγείο για μισή ώρα και μετά πλάθουμε μικρούς κεφτέδες.
  4.  Γεμίζουμε μια κατσαρόλα νερό μέχρι το μισό και αφού ρίξουμε αλάτι το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες.
  5. Παίρνουμε τους κεφτέδες μόλις βγουν πάνω στην επιφάνεια του νερού με μια λαβίδα ή μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε ένα στραγγιστήρι.
  6. Χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι σε ένα μπωλ και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στους κεφτέδες. Στην συνέχεια τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε