Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Φακές σούπα

Φακές σούπα

Περιγραφή

Αγαπημένα όσπρια για όλους! Ακόμη και για τα παιδιά.

Συστατικά

  • 1 σακουλάκι φακές μέτριες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, ρίγανη, πιπέρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  1. Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τις φακές.
  2. Βράζουμε τις φακές σε κατσαρόλα με νερό και πετάμε το πρώτο νερό.
  3. Ξαναβάζουμε τις φακές να βράσουν και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι , το οποίο προσθέτουμε όταν το φαγητό μας θα είναι σχεδόν έτοιμο.
  4. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 50 λεπτά ανάλογα πόσο μαλακές είναι οι φακές μας.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο ξύδι αν θέλουμε. Αν προτιμάμε με σάλτσα τις φακές μας ,προσθέτουμε και 1-2 ντομάτες τριμμένες μαζί με το λάδι.

Σας προτείνουμε