- Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τις φακές.
- Βράζουμε τις φακές σε κατσαρόλα με νερό και πετάμε το πρώτο νερό.
- Ξαναβάζουμε τις φακές να βράσουν και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι , το οποίο προσθέτουμε όταν το φαγητό μας θα είναι σχεδόν έτοιμο.
- Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 50 λεπτά ανάλογα πόσο μαλακές είναι οι φακές μας.

Δείτε ακόμα
-
Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
-
Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
-
Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by
Filitsa Milona
Φακές σούπα

Περιγραφή
Αγαπημένα όσπρια για όλους! Ακόμη και για τα παιδιά.
Συστατικά
- 1 σακουλάκι φακές μέτριες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι, ρίγανη, πιπέρι
- 2 δαφνόφυλλα
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Λίγα Μυστικά Ακόμα
Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο ξύδι αν θέλουμε. Αν προτιμάμε με σάλτσα τις φακές μας ,προσθέτουμε και 1-2 ντομάτες τριμμένες μαζί με το λάδι.
Published in
Όσπρια