Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Φιλέτο γαλέου με καραμελωμένα κρεμμύδια

Φιλέτο γαλέου με καραμελωμένα κρεμμύδια

Περιγραφή

Φιλέτα γαλέου σε μαρμελάδα κρεμμυδιών.

Συστατικά

  • 600 γρ φιλέτο γαλέου
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • χοντρό αλάτι, θυμάρι
  • ψιλοκομμένο άνηθο
  • Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
  • 4 κρεμμύδια σε λωρίδες
  • 100 γρ βαλσάμικο
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • ελάχιστο αλάτι
  1. Ξεκινάμε με τις φέτες γαλέου. Τις αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
  2. Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο που καίει σοτάρουμε τα φιλέτα , το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το λεμόνι, τη ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα και τον άνηθο. Μεταφέρουμε σε ταψί και συνεχίζουμε στο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
  3. Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια, σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια το βαλσάμικο. Χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε να καραμελώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Σερβίρουμε με τα φιλέτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα που απέμεινε στο ταψί.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε