Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Φιλέτο κοτόπουλου με πράσο και ούζο

Φιλέτο κοτόπουλου με πράσο και ούζο

Περιγραφή

Κοτόπουλο φιλέτο σε λωρίδες, με πράσο και πατάτα σβησμένο με ούζο.

Συστατικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου λωρίδες
  • 2 πράσα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 4-5 μανιτάρια πλευρώτους σε λωρίδες
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 φλιτζανάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πάπρικα γλυκιά, ρίγανη
  1. Πλένουμε την πατάτα και την βράζουμε για 20 λεπτά, να μαλακώσει , αλλά όχι πολύ.
  2. Εν τω μεταξύ παίρνουμε τις λωρίδες κοτόπουλου και τις αλείφουμε με αλάτι, πάπρικα και ρίγανη.
  3. Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε σε κυβάκια.
  4. Σε αντικολλήτικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε το κοτόπουλο, για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά και προσθέτουμε και το πράσο.
  5. Σε 5 λεπτά ρίχνουμε και την πατάτα και τα μανιτάρια. Αλατίζουμε λίγο.Τα σοτάρουμε για λίγο και σβήνουμε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  6. Αφήνουμε λίγο να πήξει και σερβίρουμε.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε