Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Φιλέτο μοσχάρι με κρούστα από πιπέρια

Φιλέτο μοσχάρι με κρούστα από πιπέρια

Περιγραφή

Φιλέτο μοσχάρι με κρούστα από πιπέρια, μουστάρδα και πουρέ πατάτας με μασκαρπόνε.

Συστατικά

Για την κρούστα

    • ψίχα από μισό ψωμί κομμένη στο μπλέντερ
    • 3κουτ σ. μουστάρδα απαλή
    • 50 γραμμάρια σπασμένα πιπέρια
    • 1 κούτ σ δενδρολίβανο .

  Πουρές πατάτας με μασκαρπόνε

  • 500 γραμ πατάτες
  • 200ml γάλα πλήρες
  • 100 γρ μασκαρπόνε
  • 100γρ βούτυρο
  • 800 γραμ φιλέτο κομμένο σε 4 μερίδες
  1. Στο μπλέντερ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια πάστα .Παίρνουμε μια λαδόκολλα και κάνουμε έναν κύλινδρο με την πάστα μας. Το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξει .
  2. Για τον πουρέ, πλενουμε τις πατάτες με την φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με κρύο νερό . Τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά για 35 με 45 λεπτά ανάλογα το μέγεθος τους.
  3. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο για λαχανικά, τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα προσθέτουμε το μασκαρπόνε και το βούτυρο. Για τα φιλέτα ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σωτάρουμε με λίγο λάδι 2 -3 λεπτά
  4. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ταψί, κόβουμε από την πάστα με τα πιπέρια μια ποσότητα που θα καλύψει την επιφάνεια και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει . Σερβίρουμε με τον πουρέ .

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε