Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Φιλέτο μοσχάρι με πουρέ καρότου

Φιλέτο μοσχάρι με πουρέ καρότου

Περιγραφή

Φιλέτο μοσχάρι με πουρέ καρότου ,πολέντα και σάλτσα από κόκκινο κρασί και κακάο

Συστατικά

  • 800γρ φιλέτο μοσχαρίσιο
  • αλάτι,πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • δεντρολίβανο,θυμάρι
  • για τον πουρέ καρότου
  • 6 καρότα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι κύμινο

             για την πολέντα

  • 1 1/2 κούπες πολέντα
  • 6 κούπες νερό
  • 2 κουταλ.σούπας βούτυρο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κουταλ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κου. γλυκού θυμάρι
  • 1/4 κούπας κρέμα
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη

           για τη σάλτσα κακάο

  • 4 κούπες κρασί κόκκινο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κούπα ζωμός βοδινού
  • 2 κ.σ.ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι ,πιπέρι

     ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ

  1. Κόβουμε το φιλέτο σε 4 μερίδες των 200 γρ., τις αλατοπιπερώνουμε καλά. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει καλά. Προσθέτουμε στο τηγάνι ένα κλωνάρι δεντρολίβανο και ένα κλωνάρι θυμάρι μαζί με τα φιλέτα. Τα σωτάρουμε μέχρι να γίνουν medium rear. Για περισσότερο ψήσιμο χρησιμοποιούμε το φούρνο.        

                 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ

  1. Ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τα καρότα. Όταν βράσουν,τα σουρώνουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και λίγο από το νερό που βράσανε. Προσέχουμε να μην γίνει ο πουρές πολύ νερουλός. Βάζουμε τον πουρέ πίσω σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία τα δένουμε όλα μαζί.Σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.

                ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΝΤΑ

  1. Σε ταψί βάζουμε το νερό και την πολέντα .Σε προθερμασμένο φούρνο βάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά.Στα μέσα του ψησίματοςπροσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικάΙ,ανακατεύουμε για να πάνε όλα τα υλικά σε όλο το ταψί .Ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη.

               ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΚΑΟ

  1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα .Δένουμε με μια κουταλιά κορν φλάουερ που την έχουμε αραιώσει σε νερό.

             ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

  1. Κόβουμε την πολέντα στο μέγεθος του φιλέτου,βάζουμε από πάνω το φιλέτο, τον πουρέ δίπλα και περιχύνουμε τη σάλτσα να πάει παντού.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε