Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Φιλέτο μοσχάρι με σάλτσα μάνγκο

Φιλέτο μοσχάρι με σάλτσα μάνγκο

Περιγραφή

Φιλέτο μοσχάρι με σάλτσα μάνγκο και καραμελωμένο κρεμμύδι και πουρέ.

Συστατικά

  • 800γρ Φιλέτο μοσχάρι
  • 10 γρ βούτυρο
  • μισή κουταλιά σούπας λάδι
  • 4 κεφάλια σκόρδου
  • αλάτι πιπέρι
  • Για την Σάλτσα
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 1 ολόκληρο μάνγκο κομμένο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 1/2 dl ζωμός κότας
  • 1/2 dl κρέμα γάλακτος
  • μισή κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τον πουρέ
  • 750γρ πατάτες
  • 300γρ γάλα
  • 5 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • αλατι πιπερι
  • Για τα κρεμμύδια
  • 4 κρεμμύδια ολόκληρα
  • 200 ml βαλσάμικο
  1. Κόβουμε το φιλέτο σε 4 μερίδες
  2. Σε τηγάνι προσθέτουμε το λάδι το αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε το φιλέτο
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και το σκορδο μεσα στο τηγάνι και το θωρακίζουμε μέχρι το φτάσουμε το ψήσιμο που θέλουμε

 

               Για την σαλτσα

  1. Κόβουμε το κρεμμύδι και το μάνγκο σε κυβους
  2. Σε τηγανι βαζουμε λαδι το κρεμμύδι το μάνγκο τα σωτάρουμε μεχρι να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε τον ζωμό και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτα
  4. Στο τέλος την κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι

               Για τον πουρέ

  1. Βράζουμε τις πατατες σε κατσαρόλα ολόκληρες .Βράζουμε για 30 λεπτά
  2. Τις καθαρίζουμε και προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι

               Για το κρεμμύδι

  1. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλα
  2. Σε κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το βαλσάμικο και το βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το βαλσάμικο
  3. Συνοδευονται με πατατες ψητες.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε