Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Φιλέτο μοσχάρι με τηγανιτή γλυκοπατάτα

Φιλέτο μοσχάρι με τηγανιτή γλυκοπατάτα

Περιγραφή

Φιλέτο μοσχάρι με τηγανιτή γλυκοπατάτα, κρέμα ιμάμ και σάλτσα από κρασί λιαστό και βύσσινο

Συστατικά

  • 800gr φιλέτο μοσχάρι
  • 4 μέτριες γλυκοπατάτες
  • για την κρέμα ιμάμ
  • 200gr μελιτζάνα
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100gr τομάτα ψιλοκομμένη
  • 2κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • για τη σάλτσα με κρασί λιαστό και βύσσινο
  • 2κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 κούπας κόκκινο κρασί
  • 1/2 κουπας κρασί λιαστό
  • 1 κούπα ζωμός βοδινού
  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 2 κουταλιές βύσσινο
  1. Ξεκινάμε πλένοντας τις γλυκοπατάτες ,τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.
  2. Μέχρι να ψηθούν οι πατάτες, ετοιμάζουμε την κρέμα ιμάμ .Κόβουμε την μελιτζάνα στην μέση , την χαράζουμε και την τηγανίζουμε. Σε τηγάνι προσθέτουμε τα κρεμμύδια , το σκόρδο, τα σοτάρουμε και μετά σβήνουμε με την ντομάτα, το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά της ντομάτας.
  3. Στρώνουμε σε ταψί την μελιτζάνα και από πάνω στρώνουμε τα υλικά που σοτάραμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  4. Για την σάλτσα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί το κόκκινο και το λιαστό ,προσθέτουμε τον ζωμό, το δενδρολίβανο και το βύσσινο, το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα.
  5. ‘Οταν ψηθούν οι γλυκοπατάτες τις βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο και τις κόβουμε κυδωνάτες και σε τηγάνι τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά μέχρι να κοκκινίσουν και τις στρώνουμε στο πιάτο . Όταν οι μελιτζάνες ψηθούν, τις παίρνουμε και τις περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα. Στρώνουμε δίπλα από τις πατάτες το φιλέτο , το κόβουμε σε 4 ίσες μερίδες και το σοτάρουμε στο τηγάνι για 6 λεπτά από κάθε πλευρά ,το στρώνουμε στο πιάτο και περιχύνουμε με την σάλτσα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε