Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Φιλέτο μόσχου με γκρεμολάτα

Φιλέτο μόσχου με γκρεμολάτα

Περιγραφή

Μοσχάρι μόσχου με ρατατούι και σος γκρεμολάτα.

Συστατικά

  • 2 φιλέτα μοσχαρίσια των 200 γρ

για το ρατατούι:

  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κολοκύθι
  • 1 καρότο
  • 100 γρ. σελινόριζα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

   για τη σος γκρεμολάτα:

  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 30 γρ. κάπαρη
  • ½ πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  1. Ξεκινάμε από τη γκρεμολάτα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού, το πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και καθαρισμένο, κομμένο σε κύβους, την κάπαρη ψιλοκομμένη, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε όλα μαζί και η γκρεμολάτα είναι έτοιμη!
  2. Συνεχίζουμε με το ρατατούι. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε κύβους, ρίχνουμε λίγο λάδι σ’ ένα τηγάνι, τα σοτάρουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας, για να μην κολλήσουν. Ρίχνουμε στο τέλος τη σελινόρίζα κομμένη και φυλάμε τα λαχανικά σε ένα πιάτο.
  3. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε ξανά λάδι και βάζουμε τα φιλέτα κρέατος να ψηθούν. Ρίχνουμε το λάδι πάνω στα φιλέτα με ένα κουτάλι. Μετά από μισό λεπτό τα γυρνάμε από την άλλη και τα αφήνουμε στη φωτιά, ανάλογα με το πόσο ψημένα τα θέλουμε (δεν ξεπερνούμε τα 5 λεπτά γιατί σκληραίνουν).
  4. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τα λαχανικά. Φορμάρουμε τα λαχανικά πιέζοντάς τα σε ένα ατομικό μπολάκι, τα αδειάζουμε σε ένα πιάτο και γύρω γύρω τοποθετούμε τα φιλέτα. Ρίχνουμε τη γκρεμολάτα πάνω στο κρέας και τα λαχανικά και απολαμβάνουμε ένα τέλειο γεύμα για δύο!

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε