Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Χοιρινό με δαμάσκηνα και πουρέ μελιτζάνας

Χοιρινό με δαμάσκηνα και πουρέ μελιτζάνας

Περιγραφή

Συστατικά

  • 20 δαμάσκηνα ξερά αλεσμένα ή ψιλοκομμενα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 Κρεμμύδια ξερά μεγαλούτσικα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι άσπρο κρασί
  • 1 ποτήρι ζωμό κρέατος ή λαχανικών
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • λίγο μέλι
  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
  • 4 φλάσκες μελιτζάνες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • ½ λίτ. γάλα
  • χυμό 1 λεμονιού
    1. Καθαριζουμε καλα το φιλέτο μας. Το χαράζουμε λίγο στη μέση και το χτυπάμε ανάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνης μέχρι να απλώσει .Αλατοπιπερώνουμε. Απλώνετε τα δαμάσκηνα και τυλίγετε σφτιχτα με σπάγγο.Βαζουμε το λάδι να καψει και κοκκινιζουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Το βάζουμε σε ενα πυρέξ. Καβουρδίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σβηνουμε με κρασι.Ρεντουιρουμε και προσθέτουμε το ζωμό με τα μπαχαρικα και το βούτυρο.Τα ρίχνουμε επίσης στο Πυρέξ.
    2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Μετά το τέλος του ψησιματος, αφαιρουμε το κρεας και ρίχνουμε την σαλτσα πάλι στο τηγάνι που είχαμε χρησιμοποιήσει και πριν. Αλατοπιπερώνω και προσθέτουμε και την ανάλογη ποσότητα μελιού .

                     ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

  1. ψήνουμε τις μελιτζάνες, ξεφλουδίζουμε και αφήνουμε την σάρκα τους να στραγγίσει καλά. Ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ με το βούτυρο το αλεύρι και το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε με την ψίχα της μελιτζάνας

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε