Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Χοιρινό πρασοσέλινο

Χοιρινό πρασοσέλινο

Περιγραφή

Αγαπημένο χειμωνιάτικο φαγητό. Χοιρινό μπούτι με πράσα και αυγολέμονο.

Συστατικά

  • 1 κιλό μπούτι χοιρινό σε κομμάτια
  • 4-5 πράσα μεγάλα
  • τα φύλλα από ένα σέλινο
  • 2 σελινόριζες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

           για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  1. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες μεγάλου ύψους περίπου 3 εκατοστών και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τα πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό να φύγουν τα χώματα.
  2. Πλένουμε και κόβουμε τα φύλλα του σέλινου και καθαρίζουμε γύρω γύρω τις σελινόριζες και τις κόβουμε σε κομματάκια.
  3. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κομμάτια του χοιρινού να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε τα πράσα και τα σέλινα και αφήνουμε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε ένα νερό όσο να τα σκεπάσει αλατίζουμε, πιπερώνουμε , χαμηλώνουμε στο μισό το μάτι, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Έχουμε το νου μας και προσέχουμε να έχει πάντα νερό η κατσαρόλα . Μόλις μαλακώσει το κρέας ,το φαγητό είναι έτοιμο. Περίπου 50 λεπτά.
  5. Ώρα να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπωλ βάζουμε τους κρόκους με το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον αυγογδάρτι. Τα ασπράδια τα χτυπάμε μαρέγκα και ενώνουμε ανακατεύοντας απαλά τα δύο μίγματα. Με την κουτάλα βγάζουμε ζουμί όχι καυτό και ρίχνουμε στο μπωλ κουταλιά κουταλιά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό μας και είναι έτοιμο.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Εγώ πολλές φορές χρησιμοποιώ και χοιρινές μπριζόλες λαιμού για το συγκεκριμένο φαγητό. Επίσης όταν βάζω το αυγολέμονο στην κατσαρόλα το δίνω άλλη μια βράση. Καλή επιτυχία!

Σας προτείνουμε