Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Ψαρονέφρι γεμιστό με χαλούμι

Ψαρονέφρι γεμιστό με χαλούμι

Περιγραφή

Ψαρονέφρι γεμιστό με χαλούμι και κόκκινη πιπεριά.

Συστατικά

  • 1 ψαρονέφρι
  • χαλούμι 100 γρ.
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε μπαστουνάκια
  • 2 κουταλιές πάπρικα αλοιφή
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 κουταλιά μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  1. Ζητάμε από τον κρεοπώλη να ανοίξει στη μέση το ψαρονέφρι για να το γεμίσουμε.
  2. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και αλείφουμε με την πάπρικα. Από πάνω βάζουμε τα μπαστουνάκια της πιπεριάς και το χαλούμι σε φετούλες.
  3. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, τυλίγουμε σε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
  4. Αλατίζουμε λίγο ακόμη και σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές καλά.
  5. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, προσθέτουμε το κλωνάρι του θυμαριού, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.
  6. Περίπου θα χρειαστεί μισή ώρα να ψηθεί. Προσθέτουμε και όσο νεράκι χρειαστεί.
  7. Αφαιρούμε το ψαρονέφρι ,το αφήνουμε να χλιαρίνει ,αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και το κόβουμε σε φέτες. Κρατάμε τον ζωμό στην άκρη.
  8. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας ζωηρά με τον αυγογδάρτη. Ρίχνουμε και το ζωμό από το ψαρονέφρι σιγά σιγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πυχτώσει όσο θέλουμε.
  9. Σερβίρουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε