Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Ψαρονέφρι με ντομάτα και κουσκούς

Ψαρονέφρι με ντομάτα και κουσκούς

Περιγραφή

Χοιρινά φιλετάκια με ροδέλες ντομάτας και κρεμμυδιού, συνοδευμένο με κουσκούς λαχανικών.

Συστατικά

  • 1 ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες και ελαφρώς χτυπημένο
  • 2 ντομάτες σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πράσινο πιπέρι
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ.μουστάρδα,
  • ½ λεμόνι

               για το κουσκούς

  • 1 ποτήρι κουσκούς
  • ½ ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 3 ½ ποτήρια νερό
  • 2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • αλάτι
  1. Σε ένα μπωλ αναμιγνύω το ελαιόλαδο , τη μουστάρδα, το πιπέρι, το δεντρολίβανο, το λεμόνι και μαρινάρω τα φιλετάκια για μία ώρα.
  2. Ξεκινάω με το κουσκούς. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο να κάψει και ρίχνω τα καρότα, την πιπεριά και το κρεμμυδάκι. Ανακατεύω να γυαλίσουν και σβήνω με λίγο λευκό κρασί και προσθέτω το νερό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνω το κουσκούς. Χαμηλώνω λίγο τη φωτιά , και βράζω μέχρι να πιει τα υγρά του.
  3. Σε τηγανάκι αντικολλητικό ψήνω τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και τα διατηρώ ζεστά.
  4. Ανάβω το μάτι στο δυνατό και τοποθετώ τηγάνι με ρίγες αντικολλητικό.
  5. Όταν κάψει προσθέτω τα φιλετάκια για 2-3 λεπτά από κάθε λεπτά και μετά το χαμηλώνω και αφήνω μέχρι να ψηθούν ,αλλά να παραμένουν τρυφερά.
  6. Σερβίρω τοποθετώντας στο πιάτο φιλετάκια κάτω , από πάνω μία ροδέλα ντομάτα στο καθένα και από πάνω μία ροδέλα κρεμμυδιού. Δίπλα με τη βοήθεια ενός τσέρκι, στήνω το κουσκούς.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε