Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Χάμπουργκερ με αγγουρομαγιονέζα

Χάμπουργκερ με αγγουρομαγιονέζα

Περιγραφή

Χάμπουργκερ σπιτικά με αγγουρομαγιονέζα και αν θέλετε και σπιτικά ψωμάκια.

Συστατικά

6 ψωμάκια για χάμπουργκερ
700 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
500 γρ κρεμμύδια ξερά σε φετούλες
2 κουταλιές κέτσαπ
αλάτι 1 κουταλάκι περίπου
1/2 σφηνάκι ελαιόλαδο
6 φέτες μοτσαρέλα
για την αγγουρομαγιονέζα
μαγιονέζα και αγγουράκια τουρσί
Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο, να ψηθούν καλά.
Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ μαζί με τον κιμά, το κέτσαπ, ττο ελαιόλαδο, το αλάτι και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη. Φτιάχνουμε 6 μπιφτέκια.
Τα περνάμε λίγο από το τηγάνι που τηγανίσαμε τα κρεμμύδια να πάρουν χρώμα και τα τελειώνουμε στο φούρνο.
Λίγο πριν τα βγάλουμε βάζουμε από μία φέτα μοτσαρέλα να λιώσει.
Εν τω μεταξύ έχουμε φτιάξει την αγγουρομαγιονέζα. Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια και τα ανακατεύουμε με την μαγιονέζα.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και σε ελάχιστο λάδι από αυτό που τηγανίσαμε τα μπιφτέκια τα ψήνουμε λίγο από τη μέσα μεριά στο τηγάνι να γίνουν τραγανά και να πάρουν λίγο ζουμάκι από τα μπιφτεκια.
Σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε ψωμάκι μια πλούσια κουταλιά αγγουρομαγιονέζας και συνοδεύουμε με πάτάτες τηγανιτές.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε