Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε μούλτι βάζουμε το κρεμμύδι κομμένο στα 6, το ελαιόλαδο και το ξύδι και χτυπάμε.
Σε βαθύ μπωλ βάζουμε τον κιμά, το μίγμα με το κρεμμύδι, αλάτι, τον βασιλικό, μια κουταλιά ελαιόλαδο ακόμη και τη φρυγανιά. Ζυμώνουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα να σφίξει.
Πλάθουμε σουτζουκάκια βρέχοντας τα χέρια μας με ελαιόλαδο και τα αραδιάζουμε σε ταψί ,στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 15 με 20 λεπτά.
Χτυπάμε το γιαούρτι με το κάρυ και το αλάτι και έτοιμο.
Σερβίρουμε πάνω σε πιτούλες, αν θέλουμε , και συνοδέυουμε με το γιούρτι.