Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Σουτζουκάκια με κιμά κοτόπουλου

Σουτζουκάκια με κιμά κοτόπουλου

Περιγραφή

Σουτζουκάκια με κιμά κοτόπουλου,σε πίτα, συνοδεία με γιαουρτάκι με κάρυ...

Συστατικά

1/2 κιλό κιμάς από κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 κουταλιά μυλόξυδο
1 κουταλάκι απόξηραμένος βασιλικός
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη

2 γιαούρτια των 200 γρ
1/3 κουταλάκι κάρυ
αλάτι

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε μούλτι βάζουμε το κρεμμύδι κομμένο στα 6, το ελαιόλαδο και το ξύδι και χτυπάμε.

Σε βαθύ μπωλ βάζουμε τον κιμά, το μίγμα με το κρεμμύδι, αλάτι, τον βασιλικό, μια κουταλιά ελαιόλαδο ακόμη και τη φρυγανιά. Ζυμώνουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα να σφίξει.

Πλάθουμε σουτζουκάκια βρέχοντας τα χέρια μας με ελαιόλαδο και τα αραδιάζουμε σε ταψί ,στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Χτυπάμε το γιαούρτι με το κάρυ και το αλάτι και έτοιμο.

Σερβίρουμε πάνω σε πιτούλες, αν θέλουμε , και συνοδέυουμε με το γιούρτι.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε