Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Μουσακάς λαχανικών με μελίχλωρο Λήμνου και συνοδεία μαρμελάδα ντομάτας

Μουσακάς λαχανικών με μελίχλωρο Λήμνου και συνοδεία μαρμελάδα ντομάτας

Περιγραφή

Εναλλακτικός μουσακάς χωρίς κιμά...με μπέσαμελ με άρωμα τρούφας....το υπέροχο αυτό τυρί της Λήμνου δένει καταπληκτικά με την μαρμελάδα ντομάτας..

Συστατικά

2 μελιτζάνες 2 κολοκυθάκια Μισό κιλό πορτομπελο 2 πιπεριές φλωρίνης 200 γρ μελίχλωρο Λήμνου Παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι,πιπέρι Για την μπεσαμέλ 80 γρ φρέσκο βούτυρο 100 γρ αλεύρι 1 λίτρο γάλα Λίγες σταγόνες λάδι τρούφας Συνοδεύουμε με σπιτική μαρμελάδα ντομάτας. Εναλλακτικά μαρμελάδα του εμπορίου
Ξεκινάμε με την μπεσαμέλ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλό ματι και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά και το γάλα και ανακατευουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα. Στο τέλος προςθετουμε και λίγες σταγόνες τρούφας και ανακατευουμε πάλι. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στην άκρη. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες ορθογώνιες περίπου. Λαδώνουμε , αλατίζουμε και σοτάρουμε ελαφρώς σε δυνατή φωτιά και απο τις δυο πλευρές για περίπου ένα ενάμιση λεπτό. Τα αραδιάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τυχόν λάδια. Αλειφουμε με λιγο ελαιόλαδο μια λαμαρίνα φούρνου και σε ατομικά τσερκι στρώνουμε λαχανικά, ανάμεσα το τυρί , λαχανικά , τυρί, λαχανικά και τέλος την μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρωμα η μπεσαμέλ. Βγάζουμε απο το φουρνο, αφήνουμε λιγο να κρυώσουν και ξεφορμαρουμε προσεκτικά. Σερβίρουμε με τη μαρμελάδα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε