Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και βερίκοκα

Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και βερίκοκα

Περιγραφή

Ψαρονέφρι με αποξηραμένα φρούτα και μαυροδάφνη.

Συστατικά

  • 1 ψαρονέφρι σε φέτες περίπου ½ κιλού
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 7-8 δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 7-8 βερίκοκα αποξηραμένα
  • 1 ½ ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ κουταλάκι θυμάρι
  1. Μουλιάζουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα στη μαυροδάφνη για 1 ώρα να μαλακώσουν.
  2. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε τις φέτες από το ψαρονέφρι, τις οποίες τις έχουμε χτυπήσει λίγο πριν.
  3. Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψαρονέφρι και από τις 2 πλευρές για 8-10 λεπτά. Προσθέτουμε και το σκόρδο για 2 λεπτά να γυαλίσει.
  4. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη(που μούλιασαν τα αποξηραμένα φρούτα) και προσθέτουμε και τα δαμάσκηνα με τα βερίκοκα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει και να καραμελώσει η σάλτσα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Συνοδέψτε με σπιτικό πουρέ πατάτας.

Σας προτείνουμε