Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

Περιγραφή

Κεφτέδες κολοκυθιού με πατάτα ,φρέσκο δύοσμο και άρωμα πορτοκαλιού.

Συστατικά

450 γρ κολοκυθάκια τριμμένα
1 πατάτα τριμμένη
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
100 γρ φέτα σε τρίμματα (προαιρετικά)
δύοσμος φρέσκος
αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν
220-240 γρ αλεύρι
1/2 φλιτζανάκι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού


Βάζουμε σε ένα μπωλ όλα τα τριμμένα λαχανικά, τα αλατίζουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι αναμιγμένο με το μπέικιν. Ανακατεύουμε όλο το μίγμα σαν να φτιάχνουμε κεφτεδάκια.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι καλά και αλείφοντας τα χέρια μας με λάδι πλάθουμε κεφτέδες ,τους πατάμε λίγο από πάνω και αραδιάζουμε στο ταψί μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν τα θέλουμε πιο τραγανά, τα αφήνουμε λίγο παραπάνω.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Συνοδεύεται άριστα με κατίκι Δομοκού.

Σας προτείνουμε