Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Τεμπέλικο παστίτσιο

Τεμπέλικο παστίτσιο

Περιγραφή

Ζυμαρικά στο φούρνο με τυριά,γαλοπούλα ,πιπεριά φλωρίνης και μια ελαφριά μπεσαμέλ!

Συστατικά

1 συκευασία ζυμαρικά ολικής κοφτά ή πένες
150 γρ μοτσαρέλα τριμένη
150 γρ φέτα σε τρίμματα
150 γρ γαλοπούλα καπνιστή
1 πιπεριά φλωρίνης ζουλιέν
αλάτι
για την μπεσαμέλ
50 γρ μαργαρίνη
50 γρ αλεύρι
1/2 λίτρο γάλα
αλάτι
μοσχοκάρυδο

Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό με 1 κουταλιά ελαιόλαδο.

Τα σουρώνουμε κάτω από κρύο νερό ,προσθέτουμε αλάτι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα ανακατέυουμε για να μην κολλάνε.Το ελαιόλαδο βοηθάει σ αυτό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα  μεταφέρουμε  σε πυρέξ. Βάζουμε τα τυριά, τη  γαλοπούλα και την πιπεριά φλωρίνης, και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Στο σημείο αυτό μπορούμε να τα σκεπάσουμε με πλαστική μεμβράνη και να τα βάλουμε στο ψυγείο για να τα ψήσουμε την επόμενη μέρα.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλέυρι ανακατεύοντας ζωηρά με σίρμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το μισό γάλα, αλάτι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με το σίρμα ,να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι μέχρι να πήξει , ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την μπεσαμέλ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε