Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Ζυμαρικά με σπαράγγια

Ζυμαρικά με σπαράγγια

Περιγραφή

Ένα ελαφρύ και διαιτητικό πιάτο που δε χάνει σε γεύση! Τώρα που τα σπαράγγια είναι στην εποχή τους φτιάξτε αυτό το υπέροχο πιάτο.

Συστατικά

  • 250 γρ. φιογκάκια ολικής άλεσης
  • 1 ματσάκι πράσινα σπαράγγια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κουταλιές δυόσμο φρέσκο
  • 2 κουταλιές άνηθο φρέσκο
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • ξύσμα από ένα λάιμ
  • χοντρό αλάτι κατά βούληση
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από τη χοντρή βάση τους, και αφαιρούμε το εξωτερικό τους μέχρι τη μέση περίπου.
  2. Σε νερό που βράζει , βάζουμε τα σπαράγγια να βράσουν για 5 λεπτά.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  4. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας, να κρατάνε, τα στραγγίζουμε τα πασπαλίζουμε με αλάτι και 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό που έβρασαν τα φιογκάκια.
  5. Σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με τα σπαράγγια. Προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και σβήνουμε με τη βότκα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και αμέσως μετά τα φιογκάκια. Ρίχνουμε και το φλιτζάνι με το ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά, περίπου 2-3 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα.

Σας προτείνουμε