Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Κέικ ολικής άλεσης με ξηρούς καρπούς

Κέικ ολικής άλεσης με ξηρούς καρπούς

Περιγραφή

Ένα υγεινό και νόστιμο κέικ με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φαρίνα ολικής άλεσης
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς ανάλατους
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 βανίλια
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο και αμέσως προσθέτουμε και το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
  2. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι, αφού το κοσκινίσουμε.
  3. Τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  4. Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα του κέικ, αφού προηγουμένως την έχουμε λαδώσει και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Η συνταγή είναι από γνωστή εταιρία παραγωγής αλευριού φαρίνας ολικής άλεσης. Εγώ χρησιμοποίησα μαύρη ζάχαρη και λιγότερο ελαιόλαδο. Στη θέση του συμπλήρωσα λίγο χυμό πορτοκαλιού ακόμη.Καλή επιτυχία!

Σας προτείνουμε