Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Ελιοπιτάκια νηστίσιμα

Ελιοπιτάκια νηστίσιμα

Περιγραφή

Ελιοπιτάκια νηστίσιμα...η ζύμη μοιάζει με ζύμη κουρού..

Συστατικά

1/2 κιλό φαρινάπ
250 ml χυμό πορτοκαλιού
200 ml αραβοσιτέλαιο
1/2 κουταλάκι αλάτι
λίγη ρίγανη
ελιές της αρεσκείας σας σε ροδέλες

Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε πρώτα τα υγρά υλικά και το αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλέυρι(μπορεί να μη το χρειαστούμε όλο) ζυμώνουμε απαλά και μαζέυουμε σε μπάλα. Αφήνουμε το ζυμαράκι μας να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και χωρίζουμε σε μπαλάκια. Σε κάθε ένα μπαλάκι βάζουμε λίγη ρίγανη και λίγες ροδέλες ελιάς και το κλείνουμε καλά. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμ στους 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε