Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Νηστίσιμη πίτσα με χταποδάκι

Νηστίσιμη πίτσα με χταποδάκι

Περιγραφή

Συστατικά

200 γρ χταπόδι φρέσκο
λίγα φύλλα φρέσκος βασιλικός
2-3 κουταλάκια πελτές ντομάτας
250 ml νερό
για τη ζύμη
200-220 γρ αλεύρι
125 ml νερό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι μαγιά σε σκόνη
ζάχαρη, αλάτι

Από την προηγούμενη μέρα ή λίγες ώρες πριν ετοιμάζουμε το χταπόδι μας. Το μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο ,λεμόνι, αλάτι και το τυλίγουμε σε λαδόκολλα σφιχτά. Το ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει. Το κόβουμε σε κομμάτια.

Φτιάχνουμε το ζυμαράκι της πίτσας. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη και να φουσκώσει ελαφρώς.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα μας. Σε τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε λίγο το χταποδάκι και προσθέτουμε το νεράκι με τον πελτε ντομάτας ,λίγο αλατάκι και σιγοβράζουμε, μέχρι να πιει τα υγρά του.

Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψάκι για πίτσα οικογενειακού μεγέθους αφού το έχουμε λαδώσει ελαφρώς και από πάνω τη σαλτσούλα μας. Στολίζουμε με φύλλα βασιλικού και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε