Από την προηγούμενη μέρα ή λίγες ώρες πριν ετοιμάζουμε το χταπόδι μας. Το μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο ,λεμόνι, αλάτι και το τυλίγουμε σε λαδόκολλα σφιχτά. Το ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει. Το κόβουμε σε κομμάτια.
Φτιάχνουμε το ζυμαράκι της πίτσας. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη και να φουσκώσει ελαφρώς.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα μας. Σε τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε λίγο το χταποδάκι και προσθέτουμε το νεράκι με τον πελτε ντομάτας ,λίγο αλατάκι και σιγοβράζουμε, μέχρι να πιει τα υγρά του.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψάκι για πίτσα οικογενειακού μεγέθους αφού το έχουμε λαδώσει ελαφρώς και από πάνω τη σαλτσούλα μας. Στολίζουμε με φύλλα βασιλικού και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά.