Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Ζαμπονοκασερόπιτα σκεπαστή

Ζαμπονοκασερόπιτα σκεπαστή

Περιγραφή

Λαχταριστή ζαμπονοκασερόπιτα σε ταρτιέρα. Μπορεί να γίνει και με έτοιμο φύλλο σφολιάτας, αλλά σίγουρα η γεύση απογειώνεται όταν χρησιμοποιούμε σπιτικό.

Συστατικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας σπιτικό
  • 200 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. ζαμπόν σε φετάκια
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  1. Ετοιμάζουμε το φύλλο σύμφωνα με τη συνταγή σπιτική σφολιάτα.
  2. Παίρνουμε μία ταρτιέρα και αλείφουμε με λίγο αραβοσιτέλαιο.
  3. Στρώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα , έτσι ώστε να προεξέχει αρκετά.
  4. Βάζουμε τα τυριά και το ζαμπόν και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
  5. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο γύρω γύρω.
  6. Ραντίζουμε με λίγο νερό, αλείφουμε με αραβοσιτέλαιο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε