Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Η τέλεια κοτόπιτα

Η τέλεια κοτόπιτα

Περιγραφή

... Δεν περιγράφεται η νοστιμιά της... Απλά καν'τε την!!!

Συστατικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • λίγο γάλα
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • φρέσκα μανιτάρια
  • 3 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • λίγο κρασί κόκκινο
  • ελαιόλαδο
  • λίγο κεφαλοτύρι
  • λίγη φέτα
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • αλάτι-πιπέρι
  1. Βράζετε τα φιλέτα -αφού τα κόψετε- μέσα σε λίγο νερό με μισό κύβο, για 10 λεπτά. Αφαιρείτε από το νερό και κόβετε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομματάκια.
  2. Στη συνέχεια, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζετε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο.
  3. Αφού τσιγαριστούν, ρίχνεται το κοτόπουλο και το κρασί, ανακατεύετε για 5 λεπτά όλα τα υλικά (να εξατμιστεί το κρασί) και μετά προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τον μισό κύβο. Η γέμιση είναι έτοιμη!
  4. Λαδώνετε το ταψί, στρώνετε την σφολιάτα και την απλώνετε ελάχιστα, βάζετε την γέμιση και έπειτα ρίχνετε λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο και ελάχιστη φέτα τριμμένη. Καλύπτετε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας, στρίβοντας τις άκρες των φύλλων.
  5. Μετά χαράζετε τα κομμάτια και με ένα πινέλο απλώνετε γάλα σε όλη την πίτα και κυρίως στις άκρες.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25' στον αέρα στην μεσαία σκάλα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Είναι η πιο νόστιμη πίτα που υπάρχει και το λέω με απόλυτη σιγουριά!

Σας προτείνουμε