Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κολοκυθόπιτα με μυρωδικά

Κολοκυθόπιτα με μυρωδικά

Περιγραφή

Αφράτη, πεντανόστιμη πίτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Συστατικά

  • 6 χωριάτικα φύλλα σπιτικά ή εμπορίου
  • 1200 γρ.κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • ½ κιλό φέτα σε τρίμματα
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζ. γλυκό τραχανά ή πλιγούρι ή ρύζι
  • αλάτι,πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα
  1. Αφού τρίψουμε τα κολοκυθάκια, τα αφήνουμε σε σουρωτήρι ,τα αλατίζουμε για να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια και τα καρότα για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε τα μυρωδικά , τη φέτα και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  4. Σε λαδωμένο ταψί Νο 34 στρώνουμε σουρωτά τα 4 φύλλα αφού τα έχουμε λαδώσει ένα ένα , αδειάζουμε τη γέμιση και στρώνουμε σουρωτό το 5ο φύλλο λαδώνουμε και μετά στρώνουμε και το 6ο φύλλο. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και νερό και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για περίπου μία ώρα μέχρι να ροδίσει.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε