Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κοτόπιτα εκπληκτική

Κοτόπιτα εκπληκτική

Περιγραφή

Μια πίτα που κλέβει τις εντυπώσεις. Πάντα ζητάνε κι άλλο κομμάτι.

Συστατικά

     Για τη ζύμη

  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 5 κούπες)
  • ½ μαργαρίνη και λίγο αραβοσιτέλαιο

            Για τη γέμιση

  • 1 στήθος κοτόπουλου βρασμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ζουλιέν
  • 1 πράσινη πιπεριά ζουλιέν
  • 3 ασπρομανίταρα σε φετούλες
  • ½ κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 150 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι λίγο, πιπέρι
  • 1 αυγό
  1. Για τα φύλλα ακολουθούμε τη διαδικασία από την συνταγή σπιτική σφολιάτα.
  2. Για τη γέμιση κόβουμε σε κομματάκια το βρασμένο κοτόπουλο και σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια ,τις πιπεριές ,το κοτόπουλο και το κρεμμύδι για 4 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση και σβήνουμε τη φωτιά.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει.
  4. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε τα τυριά, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  5. Ανοίγουμε ένα φύλλο κάτω ένα πάνω, στρώνουμε το ένα σε λαδωμένο ταψί, στη μέση τη γέμιση, από πάνω το άλλο φύλλο, πατάω τις άκρες να κλείσουν καλά και αλείφω με λίγο αραβοσιτέλαιο και ραντίζω με λίγο νερό.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για μία ώρα περίπου

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε έτοιμα φύλλα σφολιάτας

Σας προτείνουμε