Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Κοτόπιτα με κάρυ

Κοτόπιτα με κάρυ

Περιγραφή

Εξαιρετική κοτόπιτα με σάλτσα κάρυ και γάλα καρύδας. Διαφορετική και πεντανόστιμη συνταγή που θα σας ταξιδέψει σίγουρα σε κουζίνες μακρινές.

Συστατικά

  • Υλικά για το φύλλο
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 250 ml χλιαρό νερό (1 κούπα περίπου)
  • Υλικά για τη γέμιση
  • 2 μέτρια στήθη κοτόπουλου
  • 10 φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουτί κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί γάλα καρύδας
  • 5 γεμάτες κουταλιές κάρυ
  • φρέσκο πιπέρι
  • αλάτι
  1. Για το φύλλο
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μας και ανοίγουμε ένα λάκκο στη μέση. Προσθέτουμε το λάδι, το μπέικιν, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε ενώ προσθέτουμε και όσο επιπλέον νερό χρειασθούμε έτσι ώστε να γίνει η ζύμη μας λεία.
  3. Ανάλογα με τα φύλλα που θα ανοίξουμε, τη χωρίζουμε σε κομμάτια. Εγώ ανοίγω γύρω στα 6 πολύ λεπτά φύλλα.
  4. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 1 1/2 ώρα.
  5. Ανοίγουμε τα κομμάτια με μια λεπτή βέργα αφού έχουμε αλευρώσει την επιφάνεια.
  6. Για τη γέμιση
  7. Βράζουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα θρυμματίζουμε.
  8. Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το σκόρδο και στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά, μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε για άλλα 2 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας και το κάρυ.
  10. Αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  11. Στο τέλος βάζουμε φρέσκο πιπεράκι και αλάτι.
  12. Πριν βάλουμε την γέμιση στο ταψί με το φύλλο μας, την έχουμε αφήσει να κρυώσει τελείως.
  13. Βουτυρώνουμε το ταψί μας, τοποθετούμε τα 3 φύλλα, μετά τη γέμισή μας και τα άλλα 3 φύλλα.
  14. Πασαλείβουμε με αυγό την επιφάνεια του φύλλου και ψήνουμε την κοτόπιτά μας στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα και ένα κύβο κοτόπουλο. Θα δώσει έξτρα νοστιμιά στη γέμιση. Προσέξτε το αλάτι. Αν βάλετε κύβο μην προσθέσετε πολύ αλάτι.

Σας προτείνουμε