Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κουρουδάκια της γιαγιάς Κλειώς

Κουρουδάκια της γιαγιάς Κλειώς

Περιγραφή

Τραγανά πεντανόστιμα κουρουδάκια.

Συστατικά

         Για τη ζύμη

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κεσεδάκι (από το γιαούρτι) αραβοσιτέλαιο
  • αλάτι
  • αλεύρι φαρινάπ όσο πάρει περίπου μισό κιλό

         για τη γέμιση

  • 300 γρ.φέτα
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκος για το άλειμμα
  1. Σε λακανίτσα βάζουμε το γιαούρτι,το λάδι και το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  2. Για τη γέμιση ανακατεύουμε τη φέτα με το αυγό.
  3. Παίρνουμε κομματάκια ζύμης τα πατάμε στην παλάμη μας να ανοίξουνε,τα γεμίζουμε με μία κουταλιά γέμιση,τα κλείνουμε να γίνουν σαν μισοφέγγαρα και τα πατάμε με το πιρούνι γύρω γύρω να ενωθούν καλά.
  4. Αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν,περίπου 25 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Βγαίνει μία λαμαρίνα φούρνου περίπου.

Σας προτείνουμε