Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Μανιταρόπιτα

Μανιταρόπιτα

Περιγραφή

Αυτή η πίτα μοιάζει γευστικά με πίτσα και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Συστατικά

για τη ζύμη

  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 5 κούπες)
  • ½ μαργαρίνη και λίγο αραβοσιτέλαιο

       για τη γέμιση

  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη σε κομματάκια
  • 2 πιπεριές φλωρίνης σε κομματάκια
  • 300-400 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 3-4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
  • 1 αυγό
  1. Για το φύλλο ακολουθούμε τις οδηγίες από τη συνταγή σπιτική σφολιάτα.
  2. Για τη γέμιση σωτάρουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές σε λίγο ελαιόλαδο.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε τη φέτα και το αυγό και ανακατεύουμε.
  4. Στρώνουμε το ένα φύλλο κάτω και βάζουμε τη γέμιση. Από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα εδώ και εκεί , στρώνουμε και το δεύτερο φύλλο και αλείφουμε με το μίγμα μαργαρίνης αραβοσιτέλαιου.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς σε αέρα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Ραντίζουμε με λίγο νερό και σκεπάζουμε με πετσέτα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια.

Σας προτείνουμε