Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Πίτες για σουβλάκι

Πίτες για σουβλάκι

Περιγραφή

Οι γνωστές σε όλους πίτες για σουβλάκι.

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό χλιαρό
  • 1/2 φακελάκι μαγιά
  • 3 κούπες αλεύρι
  1. Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα τα στερεά υλικά και μετά τα υγρά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελάστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 6-7 μπαλίτσες και τις αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένες με πετσέτα μία ώρα.
  3. Μόλις φουσκώσουν παίρνουμε μία μία μπάλα και την ανοίγουμε με έναν μικρό πλάστη στο μέγεθος που θέλουμε και την πατάμε με το πηρούνι εδώ και εκεί.
  4. Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και ανάβουμε σε δυνατή φωτιά το μάτι. Ψήνουμε την κάθε πίτα και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσει λίγο.
  5. Τις καταναλώνουμε αμέσως ή τις τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τις φυλάμε στην κατάψυξη.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Είναι πολύ πιο νόστιμες από τις έτοιμες!

Σας προτείνουμε