Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Πίτσα με λαχανικά!

Πίτσα με λαχανικά!

Περιγραφή

Πίτσα με ψητά λαχανικά και μοτσαρέλα.

Συστατικά

  • για τη ζύμη
  • 150 γρ νερό χλιαρό
  • 2/3 κουταλάκι μαγιά σκόνη
  • 250 γρ περίπου αλεύρι
  • λίγο αλάτι
  • λίγη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • για τη γέμιση
  • 150 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1/2 κολοκυθάκι σε φέτες
  • 1/2 μελιτζάνα σε φέτες
  • 1 πιπεριά φλωρίνης στα 4
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • λίγα φύλλα βασιλικού
  • λίγα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • αλάτι , ζάχαρη κατά βούληση
  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Μαζεύουμε σε μπάλα και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 20 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο τα λαχανικά μας,αφού τα έχουμε αλατίσει. και βράζουμε τη σάλτσα ντομάτας , προσθέτοντας λίγο αλάτι και λίγα φύλλα βασιλικού.
  3. Απλώνουμε το ζυμάρι σε ένα ταψάκι οικογενειακού μεγέθους , αφού πρώτα το λαδώσουμε ελαφρώς και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα να πάει παντού.
  4. Βάζουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα και από πάνω τη μοτσαρέλα. Τέλος στολίζουμε με τα ντοματίνια , τα οποία τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και από πάνω από κάθε ντοματίνι λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  5. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, περίπου 20 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε