Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Στρούντελ με χωριάτικο λουκάνικο

Στρούντελ με χωριάτικο λουκάνικο

Περιγραφή

Είναι ιδανικό για μπουφέ.

Συστατικά

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 1/2 φλ.φυδτίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
  • λίγο αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα
  • 1 ξινόμηλο σε μικρέ φετάκια
  • λίγο ξύσμα και χυμό λεμονιού
  • μία κουταλιά μουστάρδα
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φετούλες
  • ½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 ασπράδι για τη γέμιση
  • 1 κρόκο για το άλειμμα του στρούντελ
  • λίγο σουσάμι ή παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα
  1. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.Στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα ραντίζοντας ανάμεσα με λίγο λάδι και στο τελευταίο αραδιάζουμε τα φυστίκια Αιγίνης και από πάνω τη γέμιση.
  3. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα για να μη βγαίνει η γέμιση και γυρίζουμε προσεκτικά σε ρολό. Αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο αυγού και το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.
  4. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Μία συνταγή της Ντίνας Νικολάου λίγο παραλλαγμένη.

Σας προτείνουμε