Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Τα λουκανοπιτάκια της Αργυρώς

Τα λουκανοπιτάκια της Αργυρώς

Περιγραφή

Αυτά τα πιτάκια είναι τόσο αφράτα και νόστιμα ,που γίνονται ανάρπαστα. Με υλικά που πάντα έχουμε στο σπίτι. Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό
  • 1 κουταλάκι μαγιά
  • 1κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι
  • 400 γρ αλεύρι φαρινάπ
  • 1 σακουλάκι λουκάνικα κοκτέιλ
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τελευταίο προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Όταν η ζύμη μαζευτεί γύρω από το κουτάλι , χρησιμοποιούμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε απαλά ,προσθέτοντας σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλέυρι.
  2. Πλάθουμε πιτάκια σαν μισοφέγγαρα , τοποθετούμε μέσα το λουκάνικο και το κλείνουμε με την παλάμη μας.
  3. Αλείφουμε τα πιτάκια μας με γάλα εβαπορέ ή κρόκο αυγού καιψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 30-40 λεπτά σε ταψί ρηχό με λαδόκολλα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Βγαίνει μία λαμαρίνα φούρνου, γύρω στα 16 λουκανοπιτάκια. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φέτα σαν γέμιση. Εγώ τα άλειψα με τον κρόκο αυγού και τα πασπάλισα με σουσάμι. Εκπληκτικά. Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Σας προτείνουμε