Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Τυροπιτάκια σε σχήμα κρουασάν

Τυροπιτάκια σε σχήμα κρουασάν

Περιγραφή

Συστατικά

  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 800-900γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40γρ. μαγιά νωπή
  • 1 φλ. του καφέ σπορέλαιο
  • 1 αβγό +1 αβγό για το πασάλειμμα..
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ.ζάχαρη
  1. Στο χλιαρό γάλα, ανακατεύω τη μαγιά και τη λιώνω
  2. Σε ένα μεγάλο μπώλ, ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά, το αυγό, το αλάτι και τη ζάχαρη και στο τέλος λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνω.
  3. Αφήνω να ξεκουραστεί η ζύμη 15-20 λεπτάκια
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 5 μέρη και ανοίγω σε μικρό στρόγγυλο πιτάκι. Κόβω τη ζύμη μου σε σχήμα Χ και ξανά σχήμα Χ (δηλ. πρέπει να βγαίνουν 8 τρίγωνα κομμάτια. Βάζω ενα κομμάτι τυρί την άκρη του τριγώνου που σχηματίστηκε και τυλίγω σε σχήμα κρουασάν.
  5. Χτυπώ το αβγό μου σε ομελέτα και αλείφω το κάθε τυροπιτάκι. Ρίχνω και σουσαμάκι από πάνω. Ψήνω περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Καλή επιτυχία!..

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Την συνταγή μας έστειλε η Βασιλική Παπαδοπούλου.

Σας προτείνουμε