Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Χορτόπιτα

Χορτόπιτα

Περιγραφή

Υπέροχη αγαπημένη πίτα.

Συστατικά

για τη ζύμη

  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 5 κούπες)
  • 1/2  μαργαρίνη και λίγο αραβοσιτέλαιο

    για τη γέμιση

  • 200 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. σέσκουλα
  • 200 γρ. παπαρούνες
  • λίγη καυκαλήθρα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 αυγό
  • αλάτι,πιπέρι
  1. Για τα φύλλα ακολουθούμε τη διαδικασία της συνταγής σπιτική σφολιάτα.
  2. Για τη γέμιση, πλένουμε καλά τα χόρτα, τα κόβουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
  3. Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμυδάκια και σιγά σιγά προσθέτουμε τα χόρτα και ανακατεύουμε να σωταριστούν.
  4. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση,προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
  6. Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε το ένα φύλλο κάτω, από πάνω τη γέμιση και από πάνω το άλλο φύλλο και πατάμε γύρω γύρω με τα δάχτυλα να ενωθούν καλά οι άκρες.
  7. Από πάνω αλείφουμε με λίγο μίγμα αραβοσιτέλαιο μαργαρίνης και ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς με αέρα για να φουσκώσει η πίτα μας.Ψήνουμε για περίπου 50λεπτά με 1 ώρα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε