Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κοτόπιτα μεξικάνικη

Κοτόπιτα μεξικάνικη

Περιγραφή

Κοτόπιτα μεξικάνικη με καλαμπόκι, κόκκινη πιπεριά και μανιτάρια.

Συστατικά

1/2 στήθος κοτόπουλου βρασμένο και ξεψαχνισμένο
150 γρ καλαμπόκι βρασμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν
3 ασπρομανίταρα κομμένα φετούλες
300 γρ κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας
γλυκό κόκκινο πιπέρι
μισή πιπερίτσα τσίλι προαιρετικά
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές μουστάρδα
αλάτι
1 αυγό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 συσκευασία φύλλο χοντρό για πίτες
αραβοσιτέλαιο για να αλείψουμε τα φύλλα
1/2 κουτάκι σόδα
παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα

Σε τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε το κοτόπουλο, το καλαμπόκι, την πιπεριά ,τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά.Προσθέτουμε αλάτι, μουστάρδα, κόκκινο πιπέρι, την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα. Προσθέτουμε τα τυριά και το αυγό και ανακατεύουμε ελαφρώς να διαλυθεί το αυγό.
Αλείφουμε το ταψί του φούρνου και ξεκινάμε να στρώνουμε τα μισά φύλλα, αλείφοντας ένα ένα με λίγο αραβοσιτέλαιο. Στη μέση βάζουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Τέλος αλείφουμε με λίγο αραβοσιτέλαιο, βάζουμε λίγο παπαρουνόσπορο και πασπαλίζουμε με ελάχιστες σταγόνες νερού εδώ και εκεί. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου15 λεπτά ρίχνουμε από πάνω το μισό κουτάκι σόδα και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 20-25 λεπτά ακόμη.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε