Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Φανουρόπιτα

Φανουρόπιτα

Περιγραφή

27 Αυγούστου είναι του αγίου Φανουρίου....συνηθίζεται να φτιάχνουμε φανουρόπιτα κάνοντας ταυτόχρονα μια προσευχή. Η παράδοση λέει ότι ζυμώνεται με το χέρι και περιλαμβάνει 9 υλικά.

Συστατικά

1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη
700 γρ περίπου αλέυρι φαρινάπ
1 κουταλιά μπέικιν
200 γρ σταφίδες ξανθές
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι κανέλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
άχνη για το πασπάλισμα

Σε ένα βαθύ μπωλ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό, το ξύσμα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το χέρι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι το οποίο το έχουμε κοσκινίσει με το μπέικιν. Ζυμώνουμε απαλα με το χέρι.Προσθέτουμε και τις σταφίδες (τις οποίες έχουμε αλευρώσει λίγο) και συνεχίζουμε το ζύμωμα να πάνε παντού. Θα κολλάει λίγο το μίγμα μας αλλά δεν πειράζει. Το μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψάκι Ν 30 και το απλώνουμε με τα δαχτυλα να πάει παντού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι από τη ζυμη.

Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε