Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Λαδένια Κιμώλου

Λαδένια Κιμώλου

Περιγραφή

Κλασική συνταγή της Κιμώλου...ελληνική πίτσα με ντομάτα και κρεμμύδι!

Συστατικά

Για τη ζύμη
300 ml νερό χλιαρό
75 Μl ελαιόλαδο
15 γρ φρέσκια μαγιά
θυμάρι ρίγανη
1 κγ ζάχαρη 1/2 κουταλάκι αλάτι
450-470 γρ αλέυρι περίπου
για την επικάλυψη
3 ντομάτες σε ροδέλες
2-3 κρεμμύδια σε ροδέλες
1 φλιτζανάκι πελτέ ντομάτας
χοντρό αλάτι
ρίγανη,θυμάρι
ελαιόλαδο
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό , προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο ,το αλέυρι σιγά σιγά, το αλάτι και τα μυρωδικά και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε να φουσκώσει.
Λαδώνουμε ένα στρόγγυλο ταψί  και στρώνουμε το ζυμαράκι μας.Από πάνω αλείφουμε με πελτέ και στρώνουμε τις ροδέλες ντομάτας , τις  ροδέλες κρεμμυδιού , αλάτι χοντρό , θυμάρ, ελαιόλαδο και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς Αν θέλουμε όταν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και έξτρα ρίγανη.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε