Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Λουκανικοπιτάκια...η πιο νόστιμη ζύμη

Λουκανικοπιτάκια...η πιο νόστιμη ζύμη

Περιγραφή

Συστατικά

1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο 50 γρ αραβοσιτέλαιο 150 γρ γάλα χλιαρό 125 γρ μαργαρίνη λιωμένη 25 γρ μαγιά φρέσκια 1 κουταλάκι ζάχαρη 1/2 κουταλάκι αλάτι 500 γρ αλεύρι μια συσκευασία λουκανικάκια κοκτέιλ κρόκος για το άλλειμα παπαρουνόσπορος, σουσάμι
Σε μια μπασίνα,διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε απαλά. Σκεπάζουμε, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα και χωρίζουμε σε 4 μέρη. Ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε λωρίδες στο μήκος του λουκάνικου. Βαζουμε το λουκανικάκι στην άκρη της λωρίδας και τυλίγουμε να τυλιχτεί το λουκάνικο, ακριβώς μέχρι να κλείσει η ζύμη μία φορά γύρω από το λουκάνικο. Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, αλείγουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Αν περισσέψει ζύμη κάντε κρουασανάκια και γεμίστε τα με μερέντα.

Σας προτείνουμε