Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Εύκολες πιτούλες στο τηγάνι

Εύκολες πιτούλες στο τηγάνι

Περιγραφή

Εύκολες πιτούλες στο τηγάνι με μυρωδικά και τυριά...

Συστατικά

για τη ζύμη
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές ελαιόλαδο
120 ml νερό χλιαρό
1/2 κουταλάκι μαγιά ξερή
λίγο αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη


λίγη φέτα σε τρίμματα
γραβιέρα τριμμένη
αποξηραμένος βασιλικός
δεντρολίβανο

Ετοιμάζουμε το ζυμαράκι μας. Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά με τη μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη,το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά. Χωρίζουμε σε 4 μπαλίτσες. Αφήνουμε για 20 λεπτά με μισή ώρα να φουσκώσουν λίγο.

Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ανοίγουμε με τα χέρια την κάθε μπαλίτσα σε στρόγγυλη πιτούλα.

Σε τηγάνι αλείφουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, αφήνουμε να κάψει και απλώνουμε την πίτα μας. Μόλις γίνει από την κάτω μεριά (σε 1 λεπτό περίπου) γυρίζουμε από την άλλη μεριά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ,βάζουμε τα μυρωδικά τη γραβιέρα και τη φέτα και ψήνουμε ελάχιστα να ψηθεί και από κάτω. Έτοιμη!

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε