Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Τυρόπιτα με ζύμη από γιαούρτι

Τυρόπιτα με ζύμη από γιαούρτι

Περιγραφή

Πολύ εύκολη πίτα...χωρίς καθόλου κόπο! Και πεντανόστιμη!!

Συστατικά

1 κουπάκι γιαούρτι στραγγιστό 1/2 κουπάκι αραβοσιτέλαιο 1/2 κουπάκι ελαιόλαδο 1 αυγό 400 γρ αλεύρι φαρινάπ Λιγο αλάτι Για τη γέμιση 300 γρ φέτα σε τρίμματα 1 αυγό
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός απο το αλεύρι που το βάζουμε στο τέλος σιγά σιγά. Ζυμώνουμε απαλά με τα χέρια και μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και χωρίζουμε σε δυο μπάλες. Βάζουμε λιγο αλεύρι σε μια επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίγουμε δυο φύλλα ,ένα για κάτω και ένα για πάνω απο τη γέμιση. Τυλιγουμε το πρώτο φύλλο γύρω απο τον πλαστή και το αφήνουμε να ανοίξει πάνω απο το λαδωμένο ταψάκι μας, για να μην σπάσει μεταφέροντάς το. Ανακατευουμε τη φέτα με το αυγό και το βάζουμε πάνω απο το φύλλο. Με τον ίδιο τροπο μεταφέρουμε από πάνω απο τη γέμιση και το δεύτερο φύλλο μας. Κλείνουμε καλά τις άκρες γύρω γύρω. Αν θελουμε βάζουμε κομματάκια φρέσκου βουτύρου εδω και εκεί πάνω απο την πίτα μας.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Αν κοπεί το φύλλο, το ξανακολλαμε..τόσο απλά!

Σας προτείνουμε