Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Εύκολη πίτα με αλεύρι καλαμποκιού ή μπομπότα με χόρτα

Εύκολη πίτα με αλεύρι καλαμποκιού ή μπομπότα με χόρτα

Περιγραφή

Μια πολύ εύκολη πίτα με αλεύρι καλαμποκιού και χόρτα...δε θέλει ζύμωμα...

Συστατικά

για τη ζύμη
600 γρ αλεύρι καλαμποκιού
800 ml νερό
150 ml ελαιόλαδο
2 κουταλάκια μπέικιν
1 αυγό
αλάτι

για τη γέμιση
1/2 ματσάκι ξινολάπατο
2 ματσάκια σέσκουλα
300 γρ σπανάκι
1/4 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
250 γρ φέτα σε τρίμματα
Λίγο βούτυρό για να ρίξουμε πάνω από την πίτα

Ετοιμάζουμε τα χόρτα μας. Κόβουμε τα κοτσανάκια, τα κόβουμε στα τρία και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι και τα πατάμε με τα χέρια μας να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε και τη φέτα και τον άνηθο.

Τώρα τη ζύμη μας. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός.

Απλώνουμε μία λεπτή στώση ζύμης σε ένα μεγάλο στρόγγυλο ταψί, σχετικά ρηχό, από πάνω τη γέμιση και από πάνω απλώνουμε τον υπόλοιπο χυλό. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό πάνω στο χυλό και λίγο βούτυρο σε κομματάκια.

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 30-40 λεπτά.

 

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε