Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Πιροσκί με μανιτάρια

Πιροσκί με μανιτάρια

Περιγραφή

Πιροσκί με μανιτάρια,πιπεριά φλωρίνης ,φέτα και μυρωδικά!

Συστατικά

για τη ζύμη
600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 ml νερό χλιαρό
25 γρ φρέσκια μαγιά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι

για τη γέμιση
6 ασπρομανίταρα σχετικά ψιλοκομμένα
1 πιπεριά φλωρίνης
50-80 γρ φέτα σε τρίμματα
λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε τηγάνι προσθέτουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά να σοταριστούν. Προσθέτουμε το αλάτι και τα μυρωδικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για τη ζύμη προσθέτουμε σε μία λεκανίτσα το νερό, το ελαιόλαδο και διαλύουμε τη μαγιά. Βάζουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να μαζευτεί η ζύμη μας γύρω από το κουτάλι. Τότε αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου.

Εν τω μεταξύ προσθέτουμε και τη φέτα στη γέμιση. Κόβουμε ζύμη με τα χέρια μας, την βάζουμε στην παλάμη ,την πατάμε να ανοίξει και βάζουμε μία κουταλιά γεμάτη γέμιση. Κλείνουμε καλά και συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσουμε όλα τα πιροσκί μας, αφού έχουμε κρατήσει ένα μικρό μπαλάκι ζύμης.

Σε κατσαρόλα βάζουμε αραβοσιτέλαιο να κάψει και ρίχνουμε μέσα το μπαλάκι ζύμης που κρατήσαμε για να τραβήξει την κάψα. Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και ξεκινάμε να τηγανίζουμε γυρνώντας τα πισροσκί και από την άλλη μεριά μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και μόλις γίνουν χλιαρά τα απολαμβάνουμε!

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε