Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κρουασάν

Κρουασάν

Περιγραφή

Νόστιμα αφράτα κρουασάν με ζύμη μπριός

Συστατικά

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • 1 κουτάκι μαγιά φρέσκια ή ένα φακελάκι
  • 1 μαργαρίνη 250 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κρόκο για το άλλειμα
  1. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε ½ κούπα γάλα με τη μαγιά και λίγο αλεύρι επιπλέον, περίπου ½ κούπα. Ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώσει.
  2. Σε άλλη λεκάνη βάζουμε 450 γρ. αλεύρι ,αλάτι, ζάχαρη, τη μαργαρίνη και το υπόλοιπο γάλα και προσθέτουμε το προζύμι μας.
  3. Ζυμώνουμε καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι, δηλαδή τα 50 γραμμάρια. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που να μην κολλάει άλλο στα χέρια.
  4. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 1 ώρα.
  5. Χωρίζουμε σε 2 μπάλες και ανοίγουμε κάθε μπάλα σε χοντρούτσικο φύλλο περίπου στο μέγεθος μιας πίτσας. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 8 κομμάτια, σαν της πίτσας και από το φαρδύ της μέρος ρολάρουμε και φτιάχνουμε κρουασάν.
  6. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου στρωμμένη με λαδόκολλα και αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν, περίπου 20 λεπτά.
  7. Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Θα βγουν 16 κρουασάν. Μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι θέλετε. Μπορείτε να τα συντηρήσετε και στην κατάψυξη τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη.

Σας προτείνουμε