Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κρουασάν με σφολιάτα

Κρουασάν με σφολιάτα

Περιγραφή

Αφράτα κρουασάν με έτοιμη σφολιάτα και πραλίνα φουντουκιού που λιώνουν στο στόμα.Ιδανικά για τον καφέ μας και για το σχολείο, για παιδικά πάρτυ κτλ.

Συστατικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου
  • 1 κουβερτούρα σε τρίμματα
  • 8 κουταλάκια πραλίνα φουντουκιού
  • 1 ασπράδι
  • 1 κρόκο
  • λίγη ζάχαρη
  1. Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει, περίπου 2 ώρες.
  2. Απλώνουμε το φύλλο στον πάγκο και το κόβουμε στα 4.
  3. Μετά κόβουμε το κάθε τετράγωνο φύλλο σε 2 τρίγωνα διαγώνια.
  4. Αλείφουμε κάθε τρίγωνο με ασπράδι αυγού, πασπαλίζουμε με άχνη, βάζουμε λίγη κουβερτούρα και 1 κουταλάκι πραλίνα.
  5. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολάκι, κρουασάν.
  6. Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα τρίγωνα. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο κρόκο.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Η συνταγή είναι από τη συσκευασία γνωστής εταιριάς σφολιατοειδών.

Σας προτείνουμε